Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.08.2008 13:47 - За първи път в България представление ще изнесат световно известният фламенко музикант Антонио Ередиа и неговата група.
Автор: chrisbrown Категория: Новини   
Прочетен: 1535 Коментари: 0 Гласове:
0



Антонио Ередиа и неговата група

За първи път в България представление ще изнесат световно известният фламенко музикант Антонио Ередиа и неговата група.

Единствено в Пловдив. Античен театър.

Билети може да закупите пред Община Пловдив или в деня на представлението на касите на Античния театър.

4 септември, 20:00 часа

 

 

Фламенко е стил музика и танци, който идва от Южна Испания, и по-конкретно Андалусия – най красивия и посещаван район на тази стран. Донесен е от Хитаните, които идват от Индия, минават през източна Европа през 15ти век. Заселват се в Испания, конкретно в района Андалусия.

Конрените на фламенкото могат да бъдат проследени в различни страни и култури като Мароко, Египет и Индия но първите следи от фламенко в Испания са от 1760г. Градовете с най-богата традиция на фламенко са Cadiz, Sevilla и Granada.

Гранада е един от най-красивите градове в Европа, който комбинира ислямска и християнска архитектура и е построен от Морите на няколко хълма, на един от който царствено се извисява дворецът Alambra за който Irving Washington пише през 18 век.

Трите елемента на фламенкото са китарист, певец и танцьор. В Гранада хора от целия свят идват да видят автентично фламенко което се намира само в пещерите на Socromonte – квартал на Гранада кадето хитаните живеят от 500 години.

Танциорките във фламенко танца носят красиви и богати на цветове рокли. Тези жени са известни с красотата си и легендата казва че омагьосват всички със движенията си

 

 

 

 

Антонио Ередия е роден в 1967 година в Сакрамонте  , Гранада в Испания. Тои израства в династия която е известна със своята музикална традиция.Много от наи легендарните танциорки и певци от фламенко, като Faraonata и Chonicas – за които има референция в книгата ‘’Легенди от Сакрамонте’’ са част от тази династия.

 

Само на 9 години, Антонио открива своята любов към китарата и започва да учи от наи- добрите китаристи. Професионално прави своят дебют на 14 години и не след дълго получава оферти да работи в места като Corral del PrнncipeP, Reina Mora и много други фестивали като акомпанира на звезди като kato Juan Andrйs Maya, Manuel Liсбn, и Joaquнn Fajardo.

 

На 25 години е вече изградено име и свири със легендите Farruquito, Manolete, Mario Maya y Jaime "El Parrуn", Amaya, Juanito Valderrama, Capullo de Jerez, Chocolate, Macanita, etc. Има концерти по целия свят, включително Финалндия, Украина, Франция , Германия , Мароко, Япония, Съединените Щати.

 

В Гранада е винаги част от фестивалите и концертите  които се продуцират през цялата година в дворецът  Alambra, Palacio de Congresos, Teatro Manuel de Falla и Teatro Isabel la Catуlica

 

Антонио е издал няколко диска - “Granб…baila por tangos”,  “Al aire de Granб” y “Entre el Ciprйs y el Jazmнn”. В Мадрид и Барселона може да бъде видян в наи-добрите фламенко tablaos  и концертни зали -  Teatro Apolo de Barcelona sas Manuel Liсбn i vav Casa Patas.

 

Антонио също така е свирил за много известни звезди , като Antonio Banders, Andy Garcia (на премиерата на неговия филм “Zagybeniat Grad”), и лично на Монархите(кралските семеиства) на Ispania, Anglia i Siria.




Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: chrisbrown
Категория: Новини
Прочетен: 119534
Постинги: 56
Коментари: 18
Гласове: 56
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031